24 February 2010

Palju õnne, armas Eesti Vabariik!

Eesti riigi sünnipäev on nii suur pidupäev, et keegi ei pea minema sellel päeval ei kooli ega ka tööle. Taevataadilt oli sünnipäevakingiks ilus, päikesepaisteline ilm. Kell 10 kogunes kogu Maarja Küla rahvas Eesti maja juurde, et pidulikult heisata lipp. Selle au said endale sel päeval külas olnud vabatahtlikud.
Kui lipp oli heisatud kõlas Sigridi, Heleni ja Garry eeslaulmisel meie vabariigi hümn. Uhkusega peab nentima, et meie külarahval on Eesti Vabariigi hümni sõnad korralikult peas! Kõne isamaale ja rahvale pidas seekord Tiina. Nimelt on meil nii, et igal aastal astub sõnavõtuga üles keegi nende kaaselanike seast, kes pole veel eelmistel aastatel kõnelda saanud. Ühislaulmine on meie külas alati suure au sees olnud ja nii kõlasidki veel mõned isamaalised laulud. Kõned peetud, laulud lauldud, mindi oma majadesse, et nautida pidupäeva.
Õhtul oli televiisorist ülekanne presidendi vastuvõtust ja majades koguneti teleka ette nähtavat kaema ja arutama/arvustama - eks kohalikul moepolitseil oli hulgaliselt tööd :)

Palju õnne, armas Eesti Vabariik!

1 comment:

Anonymous said...

Taname huvitavat teavet